NIP

Home Stagebank Onderzoeksstage – ARQ Centrum ’45

Onderzoeksstage – ARQ Centrum ’45

ARQ Centrum'45 | Het Sociaalplein | Gemeente Dijk en Waard | sociale kaart

 

ARQ Centrum ’45 is hèt landelijk centrum voor specialistische diagnostiek en behandeling van mensen met complexe psychotraumaklachten. Momenteel vindt er praktijkgericht effectiviteitsonderzoek plaats naar de nieuwe behandeling de Hoog Intensieve Trauma Therapie (HITT). Inmiddels bestaat het HITT-programma 4 jaar. Begin 2018 werd het artikel over de pilot studie gepubliceerd. Het programma werd uitgebouwd naar 3 behandelplekken per week en krijgt steeds meer verwijzingen.

Onderzoek werkzaamheden:
Volledig meedraaien op het effectiviteitsonderzoek. Dit betekent het ordenen van bestaande data, zelfstandig metingen uitvoeren, data verzamelen, contact met patiënten, verwijzers en behandelaren onderhouden, met toestemming van patiënt bij behandelingen aanwezig zijn. Studenten zullen onder supervisie klinische interviews en intakes (leren) afnemen bij patiënten met een chronische posttraumatische stress stoornis en co-morbiditeit. Ook zullen ze de patiënt tijdens het programma zo goed als mogelijk volgen, data verzamelen en invoeren, en andere praktische werkzaamheden uitvoeren.

Wij zoeken:
Zelfstandige en nauwkeurige studenten met een groot verantwoordelijkheidsgevoel die grote affiniteit heeft met onderzoek in een klinische setting. Ervaring met de doelgroep of met patiëntencontact is een pré. Beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste gezien het patiëntencontact, dossiervorming, en verslaglegging.

Februari 2024 t/m augustus 2024 (sollicitatieprocedure november-december 2023).

Duur: 6 maanden, 3- 4 dagen per week.

Diagnostiek aantekening:

Tijdens thesis: Nee.
Tijdens klinische stage: ja (na de onderzoeksstage kun je bij goed
functioneren doorstromen naar de klinische stage bij de poli van ARQ
Centrum ‘45)

Stageplaats: ARQ Centrum ‘45, kliniek locatie Oegstgeest. Rijnzichtweg 35, 2342 AX, Oegstgeest

Begeleiding vanuit de instelling: HITT: Drs. Mayaris Zepeda Méndez, klinisch psycholoog

Interesse? Stuur je CV en motivatie bij interesse in de HITT naar:
m.zepeda.mendez@centrum45.nl en p.goorden@arq.org