NIP

Home Stagebank Klinische stage – UP’S studie

Klinische stage – UP’S studie

UP'S studie | LinkedIn

UP’S onderzoek zoekt masterstudenten psychologie voor een klinische stage binnen GGZ Oost-Brabant en Antes Rotterdam

(9 maanden; 32 uur per week)

Achtergrond: Het UP’S onderzoek is een groot onderzoek naar herstel bij mensen met een psychotische stoornis. We weten hier nog relatief weinig over. Wat we wel weten is dat schizofrenie een slechter beloop heeft dan andere psychotische stoornissen en dat mensen met psychotische stoornissen gemiddeld 20 tot 25 jaar korter leven. Om herstel beter in kaart te brengen volgen wij 400 deelnemers met een psychotische stoornis, gedurende 10 jaar. Wij zijn benieuwd hoe vier vormen van herstel (persoonlijk, symptomatisch, functioneel en maatschappelijk) met elkaar samenhangen. Daarnaast bekijken we verschillende biologische, psychologische en sociale parameters om te kijken hoe die de vier vormen van herstel beïnvloeden.

Jouw taken in een team: Wij geven masterstudenten de mogelijkheid om 9 maanden plaats te nemen in een ambulant werken team (FACT en VIP) in het kader van een klinische stage of combinatiestage. Je krijgt de taak mensen met een psychotische stoornis te interviewen. De mensen die je benadert zijn allemaal in zorg bij het FACT of VIP team waar je stage loopt. Het interview bestaat uit een aantal vragenlijsten en cognitieve taken. Vooraf word je door de onderzoekers van het EMC opgeleid, waarna je voor een groot deel zelfstandig de interviews afneemt vanuit het team. Naast deze werkzaamheden draai je mee met het team en kijk je dus mee bij behandelingen en de dagelijkse gesprekken.

Wat bieden wij: een unieke inkijk in de specialistische GGZ en kijk je mee in de keuken van een groot cohortonderzoek. Een stage waarbij je veel gesprekken zal hebben met een boeiende doelgroep. Ook zal je onderdeel zijn van een FACT of VIP team, waarbij je de dagelijkse gang van zaken van het team leert kennen.

Vereisten:
 Relevante masteropleiding (bijv. geneeskunde, health sciences, psychologie)
 Vloeiend Nederlands, beheersing Engelse taal is een pré
 Proactieve houding
 Organisatorisch sterk
 Sociaal vaardig
 Gevoel voor verantwoordelijkheid
 Flexibel
 Teamplayer

Zoek jij een klinische stage? Solliciteer dan bij ons met een motivatiebrief en je CV. Stuur deze naar ups.studie@erasmusmc.nl o.v.v. UPS_KS_023. Informatie in deze vacature kan verouderd zijn en aan deze vacature zijn geen rechten ontleend. Actuele informatie rondom sollicitatie deadline en startdatum stage zie www.upsstudie.nl.

Beschikbare plekken:
GGZ Oost-Brabant (meerdere plekken waaronder Helmond, Oss)
Antes (Rotterdam)

Begeleiders UP’S Studie: drs. B. C. van Aken, drs. R. Rietveld, drs. G.J. van Vliet – de Zwart, drs. S.R. van de Weerdhof en drs. I. van Woensel

Soort dienstverband: Stage