NIP

Home Stagebank Klinische stage – Autisme Expertisecentrum

Klinische stage – Autisme Expertismecentrum

Diagnostiek en behandeling - Autisme Expertisecentrum | Wegwijzer Autisme

Per september 2023 komt er bij het Autisme Expertisecentrum een stageplek vrij. Het gaat om een stage van drie dagen per week, gedurende een periode van 12 maanden. Bij goed functioneren is het mogelijk om enkele maanden (2 a 3 maanden) eerder de studie af te ronden. Aan het eind van de stage (na 12 maanden) is het mogelijk om de LOGO-verklaring of BAPD te behalen. Tijdens de stage ligt het accent op diagnostiek, maar wordt ook meegekeken met behandeling.

Bij ongeveer de helft van de mensen die binnenkomen stellen we een andere diagnose, dit geeft veel variatie aan ons werk. We doen dus ook veel diagnostisch onderzoek naar comorbiditeit en differentiaaldiagnoses, waardoor je veel zult zien en veel verschillende tests, interview en vragenlijsten zult afnemen. We doen bijvoorbeeld zeer regelmatig onderzoek naar ADHD, persoonlijkheidsstoornissen en angst- en stemmingsstoornissen. Daarnaast doen we wetenschappelijk onderzoek en houden we ons bezig met inhoudelijke projecten gericht op deskundigheidsbevordering, zoals het ontwikkelen van whitepapers. We werken inhoudelijk op een specialistisch niveau, maar er is ook genoeg ruimte om samen dingen te delen en is er een goede sfeer. De locatie is Eemnes (twintig minuten fietsen vanaf station Hilversum).

De stagiair is betrokken bij de diagnostiek/behandel-trajecten. Deze trajecten bestaan uit 10- 12 afspraken van 45 minuten. De eerste (ongeveer) 8 afspraken staan in het kader van diagnostisch onderzoek. Bij dit onderdeel zal de stagiair de eerste maanden vooral meekijken, maar daarna ook zelf onderdelen doen. Aan het eind van de periode zal de stagiair enkele (minimaal 3) onderzoeken geheel zelf doen (in aanwezigheid van een GZ/Klinisch psycholoog). De laatste ongeveer 4 afspraken van de trajecten worden besteed aan behandeling. De stagiair kan meekijken en gaandeweg wellicht enkele sessies zelf doen.

Aan het eind van je stage kun je, bij goed functioneren, je BAPD halen en kan worden getekend voor de LOGO-verklaring. Tevens zijn er doorgaans mogelijkheden om het scriptieonderzoek bij ons te doen.

Voor de stage zoeken we iemand die precies en zorgvuldig is, die het prettig vindt om samen te werken en het leuk en gezellig vindt om in een klein team te werken. Omdat we de persoonlijke match belangrijk vinden, is het een pré (maar geen must) als je een kort filmpje meestuurt met je sollicitatie. Fijn als je daarin laat zien wie jij als persoon bent!

Meer informatie over wat we precies doen vind je op: www.autismeexpertise.nl

Vragen stellen en solliciteren kan via email: a.spek@autismeexpertise.nl

Annelies Spek (Klinisch psycholoog en hoofd van het Autisme Expertisecentrum)