NIP

Sectie Startende psychologen

Startende psychologen is de sectie voor psychologen met 0 tot 5 jaar werkervaring. Het NIP zet zich in voor de belangen van starters omdat psychologen die een vierjarige academische opleiding hebben voltooid, trots mogen zijn op hun competenties. Tijdens je studie heb je veel kennis en praktijkervaring opgedaan om met een goedgevulde rugzak de arbeidsmarkt te betreden. Wij ondersteunen je graag in je verdere ontwikkeling naar een kritische en goed opgeleide professional.

Wat doen we voor jou?

Ik wil me doorontwikkelen

Je bent na de opleiding psychologie aan de slag gegaan, maar wilt je blijven verdiepen in je vakgebied. Er zijn verschillende mogelijkheden voor bijscholing en om je verder te ontwikkelen. We hebben een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Mogelijkheden als starter

Psychologen zijn werkzaam in de gezondheidszorg, het onderwijs en de wetenschap, maar ook bij bedrijven, de overheid en binnen de rechtspraak. Naast je afstudeerrichting bepalen je interesses en competenties de sector waarin je zult werken.

Interviews

Vier startende psychologen laten je kennismaken met hun functie en ervaringen. Zij vertellen hoe zij hun kennis en vaardigheden toepassen in de praktijk en wat hun functie zo interessant maakt.

Beroepscoaches

Als startende psycholoog komt er veel op je af. Welke richting binnen de psychologie wil je op? En past deze richting wel echt bij jou? Hoe wil je je verder ontwikkelen? Onze ervaren psychologen beantwoorden je vragen. Met een aantal van hen kun je zelfs een dag meelopen.