NIP

Home Secties Sectie Startende psychologen

Sectie Startende psychologen

Als starter mag je trots zijn op je competenties! Je hebt immers een vierjarige academische opleiding voltooid. Wij ondersteunen je graag in je verdere ontwikkeling naar een kritische en goed opgeleide professional. Ons bestuur bestaat uit allemaal starters, waardoor we de uitdagingen goed kennen. Deze bespreken we met de NIP-bureaumedewerkers zodat zij ze kunnen meenemen richting collega-instanties en overheid.

Meer weten? Bekijk dan deze pagina of neem contact met ons op.

Denk je na over de GZ-opleiding? Bereid je dan goed voor

Ik wil me doorontwikkelen

 

Je bent na de opleiding psychologie aan de slag gegaan, maar wilt je blijven verdiepen in je vakgebied. Er zijn verschillende mogelijkheden voor bijscholing en om je verder te ontwikkelen. We hebben een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

 

Mogelijkheden als starter

Psychologen zijn werkzaam in de gezondheidszorg, het onderwijs en de wetenschap, maar ook bij bedrijven, de overheid en binnen de rechtspraak. Naast je afstudeerrichting bepalen je interesses en competenties de sector waarin je zult werken.

Interviews

Vier startende psychologen laten je kennismaken met hun functie en ervaringen. Zij vertellen hoe zij hun kennis en vaardigheden toepassen in de praktijk en wat hun functie zo interessant maakt.

Beroepscoaches

Als startende psycholoog komt er veel op je af. Welke richting binnen de psychologie wil je op? En past deze richting wel echt bij jou? Hoe wil je je verder ontwikkelen? Onze ervaren psychologen beantwoorden je vragen. Met een aantal van hen kun je zelfs een dag meelopen.

Samenwerking met VCP Young Professionals (VCP YP)

Als sectie zijn we aangesloten bij de VCP Young Professionals (VCP YP). VCP YP is een vereniging voor jonge midden en hoger opgeleide werknemers die aan het begin staan van hun loopbaan. VCP YP behartigt de belangen van jonge professionals. Daarnaast is het een netwerk waarin jonge professionals ervaringen, kennis en informatie kunnen uitwisselen. VCP YP heeft een stem in het sociaal overleg en in de politiek. Zo maakt VCP YP deel uit van het SER-jongerenplatform en PensioenLab. Daar gaat het om onderwerpen als loopbaanontwikkeling, de balans tussen werk en privé, de aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt, werkdruk, de flexibele arbeidsmarkt, pensioenen en werken met een beperking.

Samen met de VCP YP kunnen we de belangen van startende psychologen nog beter behartigen. Via onze sectienieuwsbrief houden we je op de hoogte van de activiteiten die VCP YP in samenwerking met de startende psychologen organiseert en die je kunnen helpen bij een goede start van je loopbaan.

Agenda