NIP

Home Secties Sectie Sociale & Economische Psychologie

Sectie Sociale & Economische Psychologie (SEP)

De sectie Sociale & Economische Psychologie richt zich op psychologen die werken aan positieve gedragsbeïnvloeding en -verandering in wetenschap, profit en/of non-profit organisaties. Denk daarbij aan aandachtsgebieden als sociale psychologie, economische psychologie, consumentenpsychologie, gedragsbeïnvloeding, mediapsychologie, behavioural data science, behavioural economics, culturele psychologie, toegepaste cognitieve psychologie en artificial intelligence.

Maak kennis met de bestuursleden

NIP Expertgroep Klimaat- en Gedragsverandering

De klimaatverandering vraagt om een massale en radicale gedragsverandering van mensen. Om te zorgen dat er maximaal gebruik gemaakt wordt van wetenschappelijke en praktijkkennis over klimaat gerelateerde gedragsverandering, heeft het NIP de ‘Expertgroep Klimaat- en Gedragsverandering’ opgericht. Bekijk ook de Factsheet klimaat- en gedragspsycholoog, waarin we toelichten wat een klimaat- en gedragspsycholoog doet en wat de toegevoegde waarde is voor beleidsmedewerkers, projectleiders of coördinatoren.

Ethiek bij grootschalige gedragsbeïnvloeding

Ethiek bij grootschalige gedragsbeïnvloeding
Hoe beïnvloed je grootschalig op een ethisch verantwoorde manier? Hoe voorkom je onethische (neven)effecten? Daartoe ontwikkelden wij 5 eenvoudige handvatten.

 

Nationale beeldbank

Actief worden voor de sectie?