NIP

Bestuur LWP

Lonneke Albers

Voorzitter

Marloes Klaver

Secretaris

Margot van Woerkum

Algemeen Bestuurslid

Leonard de Groot

Algemeen Bestuurslid

Ilse ‘t Lam

Student in Sectie (SIS)

Lonneke Albers – Voorzitter

Naast voorzitster van de sectie LWP-NIP, ben ik ook 25 jaar in mijn vrijgevestigde praktijk (www.lonnekealbers.nl) vorm aan het geven aan de verbinding lichaam en psyche. Met enthousiasme zet ik de body of knowledge (BOK) van zowel theoretische als praktische psychologische lichaamswijsheid in ten behoeve van de gezondheidszorg en onderwijs. Als coördinator en docente ben ik betrokken bij het vormgeven van de Postmaster Opleidingsroute Lichaamsgerichte Psychologie bij RINO Amsterdam om de integratie van actuele wetenschap als praktijk te realiseren. Wil je ervaren hoe de activiteiten van onze sectie voor zowel jouw persoonlijke groei als die voor je doelgroep kan zijn? Kom met ons gezellige bestuur brain & body stormen.

Marloes Klaver – Secretaris

Mijn naam is Marloes Klaver. Ik werk in mijn praktijk (www.praktijk-dichtbij.nl) in het mooie Schagen (Noord-Holland), waarbij ik ACT en lichaamsgerichte interventies combineer. Ik ben in december 2022 gestart als secretaris in het bestuur, om op de hoogte te blijven en verbinding te houden met mijn beroepsgroep. Ik voel me betrokken bij de sectie lichaamsgericht werkenden omdat deze wijze van werken mij heel natuurlijk ligt, en ik graag bijdraag om deze werkwijze bekender en meer onderbouwd te maken. Ik hoop je te ontmoeten op een van onze sectiedagen!

Ilse ’t Lam – Student in Sectie

Ik ben Ilse, sinds januari 2022 actief lid van het LWP-bestuur. Momenteel ben ik bezig met mijn afstudeerstage voor de studie Child and Adolescent Psychology aan de Universiteit Leiden. Hiervoor heb ik Algemene Sociale Wetenschappen gestudeerd in Utrecht. Tijdens mijn studie ben ik steeds meer geïnteresseerd geraakt in de rol van het lichaam, zowel bij leer- en ontwikkelingsprocessen van kinderen als bij het welzijn en de gezondheid van mensen in het algemeen. Ik kwam voor het eerst in aanraking met lichaamsgerichte therapie door te lezen over het werk van trauma-expert Peter Levine. In één van zijn boeken beschrijft hij hoe gebeurtenissen die in het verleden hebben plaatsgevonden in het lichaam zijn opgeslagen en in het nu effect kunnen hebben in het leven van mensen. De verhalen die ik las, vond ik fascinerend en maakten mij nieuwsgierig naar de wijsheid van het lichaam en lichaamsgerichte benaderingen.

Deze interesse in lichaamsgericht werken is de aanleiding geworden om actief lid te worden bij het NIP als Student in Sectie Lichaamsgericht Werkende Psychologen. In het komende jaar hoop ik contacten te leggen met lichaamsgericht werkende psychologen en meer te leren over lichaamsgerichte methoden en ontwikkelingen binnen dit werkveld. Ik zet mij graag in om de kennis die er is op een toegankelijke manier te verspreiden onder studenten, professionals en andere geïnteresseerden.