NIP

Home Secties Sectie GGZ Sectie GGZ – werkgroepen

Scriptieprijs Psychotrauma

Elk jaar looft de Werkgroep Psychotrauma van het NIP een scriptieprijs van 350 euro uit voor de beste scriptie over het onderwerp psychotrauma. Uit de inzendingen die aan de voorwaarden voldoen wordt vervolgens een winnaar gekozen. Dit wordt gedaan door een deskundige jury. De winnaar van 2023 is bekend: Liset Terpstra.

Liset Terpstra wint scriptieprijs Psychotrauma 2023

Liset Terpstra is dit jaar de winnares van de scriptieprijs Psychotrauma met haar masterscriptie over de psychologische gevolgen van gedwongen migratie en van de gebeurtenissen die aanleiding geven tot de vlucht bij vluchtelingen. Zij kreeg haar prijs uitgereikt tijdens het symposium psychotrauma.

De jury, bestaande uit Prof. dr. Marit Sijbrandij (hoogleraar psychotrauma), Sjef Berendsen (Klinisch Psycholoog-Psychotherapeut en SEO Psytrec) en Iddo Post (Werkgroep Psychotrauma) was het er unaniem over eens dat Liset de prijs moest winnen. De juryleden prijzen Liset om haar mooi opgezette, maatschappelijk relevante onderzoek.

Benieuwd naar de uitkomsten van het onderzoek?

Bekijk hier de masterscriptiePatterns of potentially traumatic events in treatment seeking traumatized refugees in relation to mental health outcomes“, of de bijbehorende presentatie.

De prijs

Wat won ze? Een bedrag van € 350 dat in 2023 kan worden besteed aan een opleiding, cursus, symposium of congres naar keuze. Voorbeelden waaraan de winnaar de prijs kan besteden:

Voorwaarden voor deelname waren:

  • De masterscriptie gaat over een onderwerp dat relevant is voor het werkveld psychotrauma;
  • De masterscriptie is afgerond;
  • De publicatiedatum van de scriptie is tussen 1 november 2018 en 1 augustus 2022.

Een deskundige jury boog zich over de beoordeling.

Werkgroep Psychotrauma

Een prachtige gelegenheid om je als startende psycholoog te profileren!

De werkgroep Psychotrauma bestaat uit: Magda Rooze, Linda Noordeman, Kees Pijls, Jenny Engel, Nicole Kroon, Iddo Post en Dorethe Gijsbertsen. Wil je op de hoogte blijven of je ook actief inzetten voor dit thema? Neem dan contact op met Nicole Janssen via nicole.janssen@psynip.nl