NIP

Sectiebestuur A&O

Het sectiebestuur bestaat uit de volgende personen. De bestuursleden stellen zich graag voor.
Lees hier de missie en visie van de sectie.

Cora Reijerse

Voorzitter

Femke Steendam

Penningmeester
Paul Kop

Paul Kop

Algemeen bestuurslid

Theo Stor

Algemeen bestuurslid

Marjolijn Punt

Algemeen bestuurslid

Bas van Ommeren

Algemeen bestuurslid

Mandy Oostlander

Algemeen bestuurslid

Margreet Schuurmans

Algemeen bestuurslid

David van Rosmalen

Student in Sectie (SIS)

Missie en visie van de sectie A&O

Werk verandert. Dat is van alle tijden. In het digitale tijdperk gaat deze verandering echter sneller dan ooit. Dat heeft impact op organisaties, werk en mensen. Van hiërarchie naar netwerk van teams. Van statische functies naar rollen met diverse relaties. Van een statisch beroep naar duurzame inzetbaarheid. Dat stelt eisen aan de veranderkracht van mensen. Jezelf opnieuw uit kunnen vinden. Voortdurend. Maar het stelt ook eisen aan de  registerpsycholoog: van expert naar professional met toegevoegde waarde. Een professional die gebruik maakt van wetenschappelijk gefundeerde methoden en van de nieuwste technologie, zoals Artificiële Intelligentie. Wetenschap, techniek en praktijk gaan daarbij dus hand in hand.

Het is onze visie om deze continue wisselwerking tussen wetenschap, technologie en praktijk te stimuleren en te borgen. Onze missie is om te werken aan de ‘Corporate psychological responsibility’, het kracht geven aan de kwaliteit van mensen in organisaties. Wij versterken je als werkende, je team, je organisatie en de maatschappij vanuit de psychologie.

Maak kennis met het bestuur van de sectie A&O

Cora Reijerse – voorzitter

Na mijn studie Klinische psychologie aan de VU in Amsterdam ben ik gaan werken als extern adviseur voor organisaties. Jarenlang heb ik daarnaast psychotherapie opleidingen gevolgd en me op bescheiden schaal bezig gehouden met individuele- en relatie therapie.

Om op het A&O vlak meer bagage te hebben en ook leidinggevende goed te kunnen begeleiden het ik een paar vakken gevolgd bij Bestuurskunde. Heel interessant om die verschillende perspectieven te combineren. Na 12 jaar als adviseur bij psychologische adviesbureaus gewerkt te hebben ben ik voor mezelf begonnen. Toen was mijn focus HRM advisering, assessment, training en coaching voor organisaties. Eigenaar en directeur zijn van ACT in Weesp was een groot avontuur met alle ups en downs die erbij horen. Als psycholoog ben je niet opgeleid in leiding geven, verkopen en facilitair management, dus dat leer je dan in de praktijk. Acht jaar later stopte ik met ACT. Minder verantwoordelijkheid en meer vrijheid trokken me toen sterk.

Nu werk ik al 12 jaar met veel plezier als oprichter en eigenaar van All About Change met een netwerk van ervaren collega’s samen. We richten ons op het begeleiden van leer- en verandertrajecten in organisaties. Ik werk graag met Appreciative Inquiry, geef les over deze veranderingsbenadering aan collega’s en schrijf er regelmatig over.

Paul Kop – algemeen bestuurslid

Ik ben registerpsycholoog AO, ondernemer en voormalig Lector Talentmanagement aan de Hogeschool Leiden. In de afgelopen veertig jaar heb ik theorie en praktijk gecombineerd bij het versterken van de kracht van mensen en organisaties. Als executive psycholoog houd ik me bezig met de ontwikkeling van individuele talenten en het bij elkaar brengen van de juiste mensen. Momenteel ben ik met name geïnteresseerd in gebieden als duurzame inzetbaarheid, kunstmatige intelligentie, authentiek leiderschap en succesvolle samenwerkingsverbanden.

Als eigenaar en directeur van Lagerweij, een gekend HR-adviesbureau, focus ik mij op het bevorderen van organisatiedoelen door mensen; het Mens Effect. Ik coach en adviseer executives en senior managers in het bedrijfsleven, alsmede topvertegenwoordigers van gemeentelijke en nationale bestuursorganen.

Voornaamste motief: werken aan de emancipatie van de A&O psycholoog. Onze beroepsgroep zal zich pas echt succesvol kunnen richten op de grote vraagstukken van werk en organisatie als er aan twee voorwaarden wordt voldaan: 1. als wetenschap en A&O professie dichter bij elkaar komen en 2. als de A&O psycholoog zichtbaarder wordt en meer naar voren stapt, met wetenschappelijke ruggengraat.

[deze informatie wordt nog aangevuld]