NIP

Lichaamsgericht Werkend Psycholoog NIP

Als je staat ingeschreven in het register Lichaamsgericht Werkend Psycholoog NIP, dan bied je psychologische hulp bij verschillende psychische klachten en de daaraan gekoppelde lichamelijke ervaring. Je onderscheid je op de markt en doordat je je blijft ontwikkelen. Met je kennis en vaardigheden kun je cliënten en opdrachtgevers beter van dienst zijn.

Wat houdt de registratie tot Lichaamsgericht Werkend Psycholoog NIP in?

Wil je je registreren als Lichaamsgericht Werkend Psycholoog NIP? Dien dan een verzoek tot toelating tot het registratietraject in. Heb je een erkende opleiding gevolgd? Dan kun je direct een verzoek tot registratie indienen. Om je kennis en vaardigheden actueel te houden moet je je elke vijf jaar herregistreren.

 

Verzoek tot registratie (rechtstreekse inschrijving na opleiding)

Als je een erkende opleiding lichaamsgericht werken* (pdf) hebt afgerond, kun je je rechtstreeks inschrijven in het register Lichaamsgericht Werkend Psychologen. Voorwaarden zijn:

 • Je bent lid van het NIP.
 • Je staat ingeschreven in het BIG-register van Gezondheidszorgpsychologen en/of Psychotherapeuten, of:
  je staat ingeschreven in een NIP-register waaraan de titel Registerpsycholoog NIP is toegekend:
  – register Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP
  – register Psycholoog Arbeid en Gezondheid NIP
  – register Psycholoog Arbeid en Organisatie NIP
 • Je hebt een bewijs van afronding van een erkende opleiding lichaamsgericht werken* (pdf).

*Staat de opleiding die je wilt volgen of gevolgd hebt, er niet tussen? Neem dan contact op met de registratiecommissie.

Word lid of log in

 • Krijg exclusief toegang tot een schat aan informatie: van vakinhoudelijke webinars en evenementen tot aan kosteloos advies bij beroepsethische dilemma’s
 • Onderscheid jezelf als professional met onze registraties en merknamen
 • Je belangen worden behartigd in Den Haag en je draagt bij aan het bewaken van de kwaliteit van de beroepsuitoefening en de positie van de psychologen
 • Ontvang iedere maand Tijdschrift de Psycholoog