NIP

Arbeid- en Gezondheidspsycholoog NIP

Als psycholoog Arbeid en Gezondheid bevorder je het welzijn en de (individuele) gezondheid binnen arbeidssituaties. Je biedt zorg gericht op motivatie, vitaliteit, effectiviteit, productiviteit en werkplezier. Je bent deskundig en hebt kennis van werk en psychische gezondheid. Dat kun je laten zien door je te laten registreren als Arbeid- en Gezondheidspsycholoog NIP. Hieronder lees je daar meer over. Inschrijving in het NIP register geeft recht op het voeren van de merkenrechtelijk beschermde titel Registerpsycholoog NIP/ Arbeid & Organisatie.

Wat houdt de registratie tot Arbeid- en Gezondheidspsycholoog NIP in?

Om je te laten registreren als Arbeid- en Gezondheidspsycholoog NIP volg je een tweejarig postmaster opleidingstraject dat voldoet aan de vakbekwaamheidsnorm van het NIP. Om je kennis en vaardigheden actueel te houden moet je je elke vijf je herregistreren.

 

Toelatingseisen registratie tot Arbeid- en Gezondheidspsycholoog  NIP

Als je je wilt laten registreren moet je aan de volgende eisen voldoen:

  • Je bent lid van het NIP
  • Je onderschrijft de Beroepscode voor psychologen van het NIP
  • Je werkt minimaal 16 uur per week in het werkveld arbeid- en gezondheidspsychologie
  • Je hebt een afgeronde bachelor- en masterprogramma psychologie

De uitgebreide toelatingseisen vind je in het Registratiereglement Psycholoog Arbeid en Gezondheid NIP (pdf).

 

Hoe werkt het registratietraject?

Bij het registratietraject tot Arbeid- en Gezondheidspsycholoog NIP doorloop je onderstaande stappen. Bij al deze stappen maak je gebruik van het digitale platform PE-online.

  1. Je meldt je aan via een aanmelddossier in het digitale platform PE-online. In dit dossier toon je aan dat je voldoet aan de toelatingseisen. Ook maak je een supervisieplan. Vind hier een goedgekeurde A&G supervisor.
  2. De registratiecommissie beoordeelt je plannen. Als je aanmelddossier is goedgekeurd krijg je een registratiedossier.
  3. Je kunt nu aan de slag met het registratietraject: je volgt scholing en supervisie. Je doet werkervaring op en vult het registratiedossier met stukken die je ontwikkelingen onderbouwen. Je hebt daar vijf jaar de tijd voor.
  4. Als je registratiedossier compleet is, dien je het in.
  5. De registratiecommissie beoordeelt je dossier en of je bent toegelaten tot het register.

 

Aanmelden / inloggen

Aanmelden kan door in te loggen in Mijn NIP.

 

Kosten

Aan de registratie zijn kosten verbonden.

Twee kwaliteitsregisters arbeid

Op het gebied van arbeid zijn er twee soorten registratieregisters: het register Arbeid- en Organisatiepsycholoog NIP (A&O) en het register Arbeid- & Gezondheidspsycholoog NIP (A&G). A&O-psychologen richten zich op team- en organisatieniveau. A&G-psychologen bevorderen het welzijn en de gezondheid binnen (individuele) arbeidssituaties.

Wist je dat…

Ben je al Arbeid & Organisatiepsycholoog NIP? Dan kun je via NSPOH een verkort traject tot Arbeid & Gezondheidspsycholoog NIP volgen. Meer daarover vind je op de site van NSPOH.