NIP

Home Over ons NIP als vereniging

NIP als vereniging

Het NIP is een vereniging. Onze leden zijn psychologen met een universitair diploma op het gebied van psychologie. De vereniging is voor en van de psychologen en heeft een Algemeen BestuurLedenraad en diverse verenigingsorganen. Het NIP bureau verzorgt alle uitvoerende en ondersteunende taken voor de vereniging.

Het Algemeen Bestuur kan (tijdelijke) commissies, colleges, netwerken en werkgroepen instellen. Deze centrale onderdelen houden zich bezig met aandachtsgebieden binnen de psychologie en kunnen een bepaalde taak vervullen. Het Algemeen Bestuur benoemt de leden op grond van hun kennis en deskundigheid en houdt zo veel mogelijk rekening met de verschillende werkvelden binnen de psychologie. Daarnaast kent de vereniging secties (vaak georganiseerd per werkveld) en kamers (per beroepsniveau).

Actief worden voor de vereniging

Als actief lid kun je invloed uitoefenen op de ontwikkeling van je vakgebied vanuit jouw praktijkervaring. En zo je stempel drukken op het mooie vak psychologie. Je kunt op verschillende manieren actief zijn voor de vereniging. Lees bijvoorbeeld mee met een richtlijn die we ontwikkelen, organiseer een bijeenkomst of neem zitting in een werkgroep, commissie of sectie- of kamerbestuur. Hoeveel, hoe vaak en hoe intensief je actief wilt zijn voor het NIP bepaal je helemaal zelf. Neem contact op met je sectiebestuur of bekijk de verenigingsvacatures.