NIP

Voor de pers

Het NIP is een beroepsvereniging en geen kennisinstituut. Dit betekent dat wij geen geen data en cijfers verzamelen. Door de vele verzoeken zijn wij helaas niet in de gelegenheid om in te gaan op vragen en verzoeken van studenten journalistiek. Daarnaast gaan we niet in op commerciële (pers)verzoeken, zoals branded content en advertorials.

 • Neem voor vragen contact op met het NIP via (030) 820 1500
 • Of mail naar pers@psynip.nl.

NIP in de pers

Nieuwe aanpak moet uitval politieagenten met psychische problemen voorkomen, bij Arie met PTSS helpt het – met korpspsycholoog Tineke van der Gulik (EenVandaag, 22 maart 2022)

Voortdurende onrust in de klas: ‘Wat is er toch aan de hand met onze jeugd?’ (Volkskrant, 2 januari 2022)

Geef kinderen een grotere stem bij de scheiding – met ontwikkelingspsycholoog Annelies Hendriks (29 november 2021, FD)

‘Ons lijf kan alle prikkels op het moment niet meer aan’ – psycholoog Iris Bergwerf, (Schie TV, 20 november 2021)

’Lager opgeleiden zijn financieel de pineut’ – Onderzoeksleider Jaap van Muijen over de conclusies van het Nationaal Salaris Onderzoek (De Telegraaf, 10 november 2021)

 

Veelgestelde vragen

 • Hoe vind ik de juiste deskundige?
  Het NIP heeft bijna 14.000 leden die deskundig zijn op diverse gebieden. Het is niet van al deze leden bekend op welk specifiek terrein zij expert zijn. De snelste weg is om via de tool Vind een psycholoog op onze site de juiste deskundige voor jouw verhaal te zoeken.
 • Ik ben op zoek naar cijfers
  Het NIP houdt geen cijfers bij van bijvoorbeeld het totaal aantal werkzame psychologen of van psychologische stoornissen. Je kunt wellicht terecht bij het NIVELTrimbos-instituut of een andere organisatie.
 • Wat is het standpunt van het NIP?
  Neem contact op met de afdeling communicatie van het NIP en vermeld duidelijk het onderwerp waar je een standpunt over wilt hebben, de actuele aanleiding en de deadline.