NIP

Home Nieuwskamer VWS op bezoek bij het NIP

Geschreven op:

VWS op bezoek bij het NIP

Donderdag 26 januari mochten het NIP en de NVP een delegatie van VWS MEVA verwelkomen op het NIP-kantoor. Rode draad van de gesprekken was het belang van de gz-opleiding voor de zorg en een uitleg waarom de gz-opleiding als een duale opleiding (mix van theorie en praktijk) is ingericht.

De directie Macro-Economische Vraagstukken en Arbeidsmarkt (MEVA) adviseert de minister van VWS over de arbeidsmarkt, de beroepen in de zorg en de BIG-opleidingen. Een belangrijke gesprekpartner van het NIP dus voor bijvoorbeeld de psychologische beroepenstructuur en vraagstukken rondom opleidingsplaatsen voor de BIG-opleidingen. Aanwezig bij het werkbezoek waren onder andere het afdelingshoofd beroepen en het afdelingshoofd arbeidsmarkt met een viertal beleidsmedewerkers van deze afdelingen.

Aanleiding voor het werkbezoek waren vragen die medewerkers van VWS MEVA in eerdere gesprekken stelden over de loopbaan van psychologen: van master tot specialist. VWS wilde ook heel graag via het NIP in gesprek met beroepsbeoefenaren. Het NIP heeft dat, samen met de NVP, heel graag georganiseerd.

Naast een afvaardiging van het bestuur en bureau van het NIP en de NVP, met onder andere Hans de Veen (bestuursvoorzitter NIP), Monique Rook (directeur NIP) en Astrid Nolet (directeur NVP), was er een ruime vertegenwoordiging van de beroepsbeoefenaren bij het gesprek aanwezig. We zijn heel blij dat Frank Jonker (voorzitter sectie ggz) en NIP-leden: vz LPO Anneloes van den Broek (voorzitter LPO) en hoofdopleider Martine van Zandvoort (hoofdopleider) erbij konden zijn, naast een ruime afvaardiging van opleidelingen (PIOGs, GIOSsen, en GIOPen) en een masterpsycholoog. Heel erg bedankt allemaal voor jullie bijdrage aan dit geslaagde werkbezoek!

De vertegenwoordiging van VWS MEVA was erg geïnteresseerd in de perspectieven van de beroepsbeoefenaren en wij waarderen het dat zij ons hiervoor hebben benaderd en we deze punten samen hebben kunnen toelichten.