NIP

Home Nieuwskamer Update arbeidsvoorwaarden en cao voor zorgprofessionals

Geschreven op:

Update arbeidsvoorwaarden en cao voor zorgprofessionals

Mede namens het NIP sluit FBZ grote cao’s en sociale plannen in de zorg af met werkgevers van instellingen vanuit het belang van de werknemer. In het laatste nieuws van FBZ o.a.:

Ziekenhuizen gaan staken

Dinsdag 21 februari heeft werkgeverskoepel NVZ aangegeven dat zij het ultimatum van de vakbonden naast zich neerleggen. Als reactie worden er door het hele land voorbereidingen getroffen voor een landelijke ziekenhuisstaking die half maart zal plaatsvinden. Inmiddels hebben medewerkers uit meer dan vijftig ziekenhuizen aangegeven mee te doen aan de zondagsdienst voor een fatsoenlijke cao voor de ruim 200.000 ziekenhuismedewerkers in Nederland. Op de website van FBZ is meer (ook praktische) informatie te vinden over de staking. Lees meer.

STAP-budget weer aan te vragen

De STAP-regeling (subsidieregeling Stimulering Arbeidsmarktpositie) stond even op pauze, maar is nu weer aan te vragen. Met de subsidieregeling kun je maximaal € 1.000 subsidie aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Om hiervoor in aanmerking te komen schrijf je je in voor een voor de STAP erkende opleiding, cursus of training en vraag je je met je je STAP-aanmeldingsbewijs het STAP-budget aan bij UWV. Meer informatie kan je vinden op de website van stap.opleiding.nl.

Tweede ronde cao onderhandeling Nederlandse Universiteiten

Op 8 februari was de tweede onderhandelingsronde voor de nieuwe Cao Nederlandse Universiteiten. De huidige cao loopt 31 maart 2023 af. De thema’s uit de eerste ronde gesprekken zijn tijdens dit overleg onderverdeeld in twee werkgroepen met afgevaardigden van de vakbonden en de werkgevers. Één werkgroep gaat zich bezighouden met het thema ‘vaste contracten voor docenten en onderzoekers’. De andere werkgroep buigt zich over ‘duurzame inzetbaarheid’ en ‘diversiteit & inclusie’. Op 9 maart koppelen de werkgroepen hun bevindingen terug. Lees meer.