NIP

Home Nieuwskamer Teleurstellende uitkomst Tweede Kamerdebat over jeugdzorg

Geschreven op:

Teleurstellende uitkomst Tweede Kamerdebat over jeugdzorg

Afgelopen maandag besprak de Tweede Kamer jeugdzorg en de toenemende problemen in deze sector. In Zorgvisie reageren Arne Popma, voorzitter van de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie van de Nederlandse Vereniging voor psychiatrie (NVvP), en psycholoog Vera Naber (NIP), vertegenwoordiger van de Samenwerkende Beroepsverenigingen Jeugd (SBJ).

Waar volgens Popma en Naber in het veld grote overeenstemming is over wat er nodig is om de jeugdzorg beter te laten werken, staat de discussie tussen gemeenten en het Rijk inhoudelijke afspraken in de weg. Het gaat om discussies die vaak al jarenlang worden gevoerd, zonder resultaat. In aanloop naar het debat van maandag heeft de SBJ namens 11 beroepsverenigingen een brief gestuurd. Hierin benoemen zij de inhoudelijke richtingen die zij als SBJ graag op korte termijn opgepakt zien. Het doel is nog altijd de totstandkoming van een hervormingsagenda voor Kerst. Als één van de kartrekkers van de SBJ werkt het NIP hard aan deze doelstelling. Dit onder meer op de onderwerpen kwaliteit, effectiviteit, leren, ontwikkelen en kennisinfrastructuur.

Nationale beeldbank

Meer lezen over dit onderwerp?

Arne Popma en Vera Naber schreven samen met de andere betrokken beroepsverenigingen het position paper ‘Samen voor kind en maatschappij’ (pdf)