NIP
Geschreven op:

Subsidie voor klinisch toegepast onderzoek naar vroege herkenning en behandeling

ZonMw heeft een nieuwe subsidieronde geopend en een projectidee indienen kan tot 28 februari via Mijn ZonMw. Het doel van deze oproep is om onderzoeken te selecteren die kennis opleveren over de (kosten)effectiviteit van zowel nieuwe, als bestaande behandelingen en diagnostische interventies.

Klinisch evaluatieonderzoek naar de (kosten)effectiviteit van bestaande, breed ingeburgerde doelmatige zorg wordt ook wel ‘zorgevaluatie’ genoemd. Kennis die voortkomt uit klinisch toegepast onderzoek kan ondersteuning bieden bij het maken van zorginhoudelijke en beleidsmatige keuzes. Het is een pre als het onderzoek aansluit op de kennisagenda van P3NL.

Onderzoek dient aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Het gaat om klinisch toegepast onderzoek.
  • Het onderzoek is gericht op vroege herkenning en behandeling in de geestelijke gezondheidszorg.
  • Het onderzoek wordt opgezet en uitgevoerd in een samenwerkingsverband.

In de eerdere twee subsidierondes voor klinisch toegepast onderzoek in de ggz stonden specifieke stoornissen centraal. In de huidige oproep wordt deze categorisering losgelaten. Een projectidee kan worden aangevraagd door een onderzoeks- of zorginstelling. Samenwerking tussen ten minste één academisch centrum en minimaal één niet-academisch centrum is verplicht binnen deze subsidieronde.
Meer weten over alle voorwaarden voor de subsidie en informatie over het aanvraagproces? Zie hiervoor de website van ZonMw.