NIP

Home Nieuwskamer Samen Minder Suïcide: nieuwe website live

Geschreven op:

Samen Minder Suïcide: nieuwe website live

Op 20 juni is de website samenmindersuicide.nl gelanceerd. De nieuwe website geeft een compleet overzicht van de Landelijke Agenda Suïcidepreventie 2021-2025, een vijfjarig plan om suïcide en suïcidepogingen in Nederland terug te dringen. Het NIP is partner van de Landelijke Agenda.

 

Elke dag overlijden in Nederland vijf mensen door suïcide. Daarnaast doen dagelijks nog eens 135 mensen een suïcidepoging. In de Landelijke Agenda Suïcidepreventie slaan tal van organisaties de handen ineen onder de noemer ‘Samen Minder Suïcide’, om suïcidepreventie in verschillende domeinen stevig op de kaart te zetten. Met als ultiem doel: het aantal suïcides en suïcidepogingen in Nederland terugdringen. Want iedere suïcide is er één te veel.

Lees alles over de 29 projecten van de Landelijke Agenda, betrokken partners, nieuwe ontwikkelingen en hoe je zelf kunt bijdragen aan suïcidepreventie.

‘We hebben iedereen nodig’

Gerdien Franx, Programmanager van de Landelijke Agenda Suïcidepreventie: “De Landelijke Agenda Suïcidepreventie is een brede preventiestrategie met een groot aantal projecten en partners in verschillende sectoren. Dankzij deze nieuwe website kan iedereen nu direct zien waar we mee bezig zijn en hoe je zelf je steentje kunt bijdragen. Er gebeurt al heel veel op het gebied van suïcidepreventie, maar er moet nog veel meer gebeuren. We hebben écht iedereen nodig. Van familie tot buren, van onderwijs tot bedrijfsleven, van huisarts tot jeugdzorg, van drogist tot buurthuis en van schuldhulpverlening tot ziekenhuis. Op dit moment heeft de Landelijke Agenda ruim 50 partners. In twee jaar tijd willen we naar 80 partners. De website blijft dus in beweging.”

Blijf op de hoogte

Samen suïcide voorkomen? Ga naar samenmindersuicide.nl en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Over Samen Minder Suïcide

‘Samen Minder Suïcide’ is een netwerk van partijen en organisaties die middenin de samenleving staan en gedreven zijn om samen, domein overstijgend suïcidepreventie verder te brengen. Samen werken de partijen aan de Landelijke Agenda Suïcidepreventie. Ook het NIP is partner.

De agenda wordt gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en gecoördineerd door 113 Zelfmoordpreventie.