NIP

Home Nieuwskamer Pilot juridische adviesdesk voor NIP-leden verlengd

Geschreven op:

Pilot juridische adviesdesk voor NIP-leden verlengd

De pilot waarin NIP-leden bij een juridische adviesdesk terecht kunnen voor vragen over arbeidsrecht, vastgoedrecht en gezondheidsrecht, wordt met een jaar verlengd. De NIP-leden die de afgelopen maanden contact hebben gehad met de VVAA, waren erg positief over de kwaliteit van het advies, en de meeste vragen betroffen arbeidsrecht. Genoeg reden om de pilot te verlengen.

Sinds september 2021 kun je met vragen op het gebied van arbeidsrecht, vastgoedrecht en gezondheidsrecht bij ons terecht voor juridisch advies. Vorig jaar startte deze pilot waarmee NIP-leden, zowel in loondienst als vrijgevestigd, een beroep kunnen doen op de juridische adviesdesk van de VVAA.De pilot loopt één jaar, dus nog tot en met 31 augustus, maar wordt dus verlengd.

Hoe werkt het?

Heb je vanuit je beroep een vraag op juridisch gebied? Neem dan contact op met het NIP. De collega’s bij het Informatiecentrum beoordelen of je vraag aansluit bij de rechtsgebieden waarover je advies kunt inwinnen of dat je vraag ergens anders thuishoort. Vervolgens leggen ze eventueel contact met VvAA. Een jurist bij VvAA neemt dan op werkdagen binnen 24 uur telefonisch contact op om jouw vraag te beantwoorden.

Een telefonisch consult duurt maximaal 15 minuten. Je kunt zo vaak gebruik maken van deze service als nodig is, het kan dan ook gaan om een aanvullende vraag over een onderwerp waar je eerder ook advies over hebt gevraagd.

Waar moet je op letten bij de juridische dienstverlening?

Houd er rekening mee dat telefonisch advies slechts een eerste idee geeft van jouw juridische positie. Ieder geval is anders en de VvAA bestudeert in het kader van deze dienst aan NIP-leden geen stukken. Het is daarom niet verstandig om beslissingen met mogelijk ingrijpende (financiële) gevolgen te baseren op uitsluitend een eerste telefonisch advies.

Op de pagina Juridische dienstverlening vind je meer informatie over deze nieuwe dienstverlening en waar je rekening mee moet houden. Ook lees je hier welke rechtsgebieden onder de juridische dienstverlening vallen.