NIP

Oproep: deel ervaringen contractering ggz & ZPM en zorgvraagtypering

Laat van je horen!

Het NIP zit veelvuldig aan landelijke overlegtafels om de beleidsontwikkelingen. Om jouw belangen goed te vertegenwoordigen vinden we het belangrijk dat we weten wat jij in de praktijk ervaart en waar je tegenaan loopt. Op dit moment ontvangen we graag je input over hoe de contractering in de ggz in de praktijk verloopt. En jouw ervaringen met het zorgprestatiemodel en de zorgvraagtypering.

Ervaringen rondom de contractering 2023 voor de ggz

Het contracteerproces is in volle gang, zowel voor grote zorgaanbieders als voor kleinere vrijgevestigde aanbieders. Vanuit het NIP vinden we het erg belangrijk om aangehaakt te zijn en een indruk te krijgen hoe de contractering in de praktijk verloopt. Met name voor vrijgevestigde (digitaal contracterende) aanbieders is het voor ons relevant om een beeld te krijgen van de recente ontwikkelingen. Ook om deze signalen mee te nemen naar de landelijke overlegtafels waar we als NIP actief in participeren. Heb je (positieve of negatieve) signalen, laat het vooral weten via Yvonne Moolenaar (sr beleidsmedewerker NIP).

Signalen voor evaluatie doorontwikkeling ZPM en zorgvraagtypering

Het NIP zit veelvuldig aan landelijke overlegtafels om de beleidsontwikkelingen rondom het zorgprestatiemodel en de zorgvraagtypering te bespreken. Heb jij goede ervaringen uit jouw praktijk? Of loop je ergens tegen aan bij de toepassing van het zorgprestatiemodel en/of de zorgvraagtypering in de praktijk? Graag komen wij met je in contact! Meld je signalen bij Yvonne Moolenaar (sr beleidsmedeweker NIP).

vraagteken