NIP

Home Nieuwskamer Meld je aan als aanspreekpunt in je ziekenhuis voor FBZ (t.b.v. cao-acties)

Geschreven op:

Meld je aan als aanspreekpunt in je ziekenhuis voor FBZ (t.b.v. cao-acties)

Op dit moment is FBZ volop aan de slag om acties in de ziekenhuizen voor te bereiden. De cao-onderhandelingen klapten eind januari. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) heeft tot 21 februari om deze acties in de ziekenhuizen te voorkomen (zie het ultimatum). Gaat de NVZ niet in op het ultimatum dan zijn acties onvermijdelijk en worden door heel het land zondagsdiensten gehouden. We zijn op zoek naar leden die het aanspreekpunt voor hun ziekenhuis willen zijn.

Zonder jouw betrokkenheid komt er geen goede cao

Om de belangen van zowel onze beroepsgroep als andere zorgprofessionals uit de achterban van FBZ beter te kunnen behartigen willen we je als beroepsvereniging nadrukkelijk vragen je aan te melden als aanspreekpunt voor je ziekenhuis. Het draait om het doorspelen van belangrijke informatie aan de betreffende onderhandelaar over de actiedag in je ziekenhuis. Vraag meer informatie of meld je gelijk aan via acties@fbz.nl.

Voer de druk op met zoveel mogelijk collega’s

Als zorgprofessional heb je hartstocht voor de zorg, maar heeft jouw ziekenhuis wel een warm hart voor jou? Als lid van de NVZ is jouw ziekenhuiswerkgever mede aan zet om te zorgen voor een goede cao! Met de actiekaart van FBZ kan je als zorgprofessional je raad van bestuur oproepen de NVZ te overtuigen met een beter cao-voorstel te komen.

Download de actiekaart en tips voor gebruik

Meer weten?

  • Bekijk het nieuwsbericht over het ultimatum en de acties
  • In de ActieFAQ kan je alles vinden over wat een zondagsdienst inhoudt, wie aan de acties kunnen meedoen, dat een actie altijd zorgvuldig moet gebeuren, en waar je je als werknemer aan moet houden.
  • In dit pamflet lees je waarom het eindbod van de NVZ geen verbetering is.