NIP

Home Nieuwskamer NIP lanceert nieuwe toolbox Artificial Intelligence (AI) en personeelsselectie

Geschreven op:

NIP lanceert nieuwe toolbox Artificial Intelligence (AI) en personeelsselectie

Binnen het werkveld van de psychologie krijgt AI steeds vaker een rol, zoals bij werving en selectie, maar wat is AI eigenlijk? Wat wordt bedoeld met machine learning en wat kun je ermee als psycholoog? In de nieuwe toolbox Artificial Intelligence en personeelsselectie die het NIP vandaag lanceert, gaan we dieper in op deze vragen.

AI is bezig met een stormachtige groei. Je ziet toepassingen op websites, in telefoons en in koelkasten. Je komt AI ook tegen in de toepassingen voor psychologie: als A&O psycholoog krijg je vroeg of laat met AI te maken. De aanleiding kan verschillen: een leverancier kan instrumenten aanbieden met AI, een werkgever of opdrachtgever kan met een AI-toepassing gaan werken, of een werkgever vraagt om advies over een AI-toepassing. De A&O psycholoog kan zorgen dat er goede, psychologisch onderbouwde keuzes worden gemaakt.

Om jou als psycholoog hierbij te ondersteunen lanceert het NIP de toolbox Artificial Intelligence en personeelsselectie. Deze toolbox bevat een paper ‘AI en Personeelsselectie: het Psychologische Perspectief’ met 6 eisen waaraan AI moet voldoen, 4 perspectieven op een AI-toepassing en een 9 stappenplan om een AI-toepassing te beoordelen.

Bekijk nu de gehele toolbox waarin we vanuit onze psychologische expertise wetenschappelijke inzichten en praktische tips geven zodat jij als psycholoog hiermee aan de slag kunt.