Interne consultatie concept overgangsregelingen KP-PT
De werkgroep klinisch psycholoog-psychotherapeut (KP-PT) van het Programma Beroepenstructuur heeft de conceptversie van de overgangsregeling van de PT naar de KP-PT ter consultatie aangeboden aan het Algemeen Bestuur van het NIP. Naast het NIP zijn ook de NVP, de hoofdopleiders KP en PT, het College en CRT van de FGzPt en de Adviesraad van het Programma Beroepenstructuur gevraagd om te reageren.
Het Algemeen Bestuur van het NIP hecht veel waarde aan de input van de leden en maakt hierbij gebruik van de klankbordgroep Opleidingen, waar vertegenwoordigers van alle (zorg)secties en kamers in zitten. Heb je zorgen over de overgangsregelingen? Deze kan je doorgeven aan jouw kamer of sectie. De vertegenwoordiger van de sectie/kamer neemt dit dan mee in de klankbordbijeenkomst.
Proces
In de afgelopen twee-en-een-half jaar heeft de werkgroep specialisme KP-PT zich gebogen over het nieuwe specialisme KP-PT en de overgangsregeling. In deze werkgroep zitten afgevaardigden van de psychologen (NIP) en de psychotherapeuten (NVP) onder leiding van een (voormalig) vicevoorzitter van het College (CSGP). De vele gesprekken van de werkgroep hebben geleid tot het conceptadvies dat nu ter consultatie ligt.
Na de interne consultatieronde (de huidige fase), bekijkt de werkgroep KP-PT de ingekomen reacties, verwerken ze waar relevant de input en stellen ze een nieuwe versie vast. Dat stuk gaat naar de stuurgroep van het Programma Beroepenstructuur, die een eindversie voorlegt aan het College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog en Psychotherapeut (CSGP) van de FGzPt. Het CSGP is formeel verantwoordelijk voor het instellen van een nieuw specialisme KP-PT, inclusief de bijbehorende overgangsregeling. Het CSGP moet daarvoor een ontwerpbesluit KP-PT vaststellen, waarover nog een openbare consultatieronde volgt. Uiteindelijk zal ook de minister van VWS met een definitief besluit van het CSGP moeten instemmen. Bekijk ook de tijdlijn over het volledige programma Beroepenstructuur.