NIP

Home Nieuwskamer In Memoriam: Lite Linssen

Geschreven op:

In Memoriam: Lite Linssen

Op 4 maart bereikte ons het verdrietige nieuws dat Lite Linsen overleden is. Lite heeft zich jarenlang actief voor het NIP en haar leden ingezet, in verschillende rollen. Zo was ze voorzitter van de voormalige Intersector, en afgevaardigde van deze sector in het Algemeen Bestuur.

Lite maakte zich op een constructieve manier hard voor nieuwe werkvelden binnen de psychologie en voor de starters en studenten, die destijds verenigd waren binnen de Intersector. Hierbij liet ze zich leiden door haar overtuiging dat álle psychologen binnen het NIP gelijk en belangrijk waren.

Ze zette zich in het Algemeen Bestuur actief in voor de herstructurering van het NIP en als voorzitter van de commissie herstructurering heeft ze op die manier bijgedragen aan het nadenken over inrichting van onze vereniging, waar het huidige NIP nog steeds gebruik van maakt. Haar bijdrage en manier van werken om dit voor elkaar te krijgen, leverde haar veel lof op van haar collega Algemeen Bestuursleden.

Lite was een bescheiden bestuurder, rustig en niet op de voorgrond, maar altijd inhoudelijk op de hoogte en wanneer ze iets inbracht was dat altijd relevant. Zij had oog voor de kleinere groepen binnen het NIP en zorgde dat hun belangen goed meegenomen werden. Ze had binnen het Algemeen Bestuur door al deze eigenschappen en inzet aanzien en invloed.

Lite had een groot hart voor de vereniging en we zullen haar missen. We wensen haar familie en vrienden veel sterkte toe in deze verdrietige periode.