NIP

Home Nieuwskamer Gratis e-learning en training ontregelaar van VWS

Geschreven op:

Gratis e-learning en training ontregelaar van VWS

Meer tijd voor je cliënt en meer plezier in je werk omdat je minder tijd aan administratie kwijt bent. Hoe je dat voor elkaar krijgt, leer je in de gloednieuwe e-learning en training tot ontregelaar. Het programma ‘[Ont]Regel de Zorg’ (ORDZ) van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport biedt deze vanaf maart kosteloos aan aan alle zorg-, kwaliteits- en beleidsmedewerkers.

Wat je leert

In deze e-learning en training leer je hoe regeldruk ontstaat en hoe je regeldruk binnen je eigen zorginstelling in de dagelijkse praktijk vermindert. Met als uiteindelijke doel: meer tijd voor de cliënt en meer werkplezier omdat je minder tijd voor administratie nodig hebt.

Voor wie is de e-learning en de training

De e-learning is bedoeld voor iedereen in de zorg die meer wil weten over het ontstaan en verminderen van regeldruk. De training duurt drie dagdelen en is voor kwaliteitsmedewerkers, beleidsmedewerkers en zorgmedewerkers die direct aan de slag willen met het verminderen van regeldruk in hun eigen zorgorganisatie. Tijdens de training werk je aan een praktijkopdracht uit je eigen organisatie.

Startdata en inschrijven

De eerste training vindt 17 maart 2023 in Amsterdam plaats. Inschrijven kan via: Training Ontregelaar in de zorg – De Argumentenfabriek. De e-learning is vanaf maart beschikbaar. Inschrijven kan vanaf maart 2023 via www.ordz.nl/opleiding

Over het programma [Ont]Regel de Zorg

‘Meer tijd en meer werkplezier. Dat is het doel van het programma ‘[Ont]Regel de Zorg’ waarmee alle partijen in de zorg, waaronder het NIP, samen de vermindering van (administratieve) regels aanpakken.

Met elkaar gaan we de oorzaken van het teveel aan regels te lijf. We helpen zorgverleners en betrokken partijen om hier ook in de eigen organisatie mee aan de slag te gaan. Zo besteden we minder tijd aan administratie en meer tijd aan zorg.