NIP

Home Nieuwskamer Alternatief LOGO-verklaring zorgprestatiemodel bekend

Geschreven op:

Alternatief LOGO-verklaring zorgprestatiemodel bekend

In eerdere communicatie lieten we weten dat de organisatie achter de LOGO-verklaring (vLOGO) geen aanvragen meer behandelt van professionals die de verklaring enkel voor het zorgprestatiemodel willen gebruiken. Het programma Zorgprestatiemodel (ZPM) heeft hiervoor een alternatieve procedure bepaald. Nieuw is de manier van aantonen dat men aan de criteria voldoet en dat voortaan ook (ruime) werkervaring kan meetellen. Ook is de deadline voor het voldoen aan de voorwaarden verruimd en verschoven naar 1 januari 2024. Het NIP heeft zich hiervoor ingespannen, naar aanleiding van vragen en signalen die we hierover ontvingen.

Meerdere mogelijkheden

De inhoudelijke voorwaarden zijn hetzelfde als bij de LOGO-verklaring, alleen de manier waarop dit wordt aangetoond is veranderd. Masterpsychologen kunnen op de volgende manieren aantonen dat ze aan de voorwaarden voldoen:

  • Met een geldige LOGO-verklaring, of
  • Door de opleiding te volgen tot GZ-psycholoog, Psychotherapeut of Orthopedagoog-generalist, of
  • Met een door de universiteit ondertekende ‘verklaring vooropleidingseisen’ en een NIP basisaantekening psychodiagnostiek (BAPD) / NVO basisaantekening diagnostiek / ondertekende ‘verklaring diagnostiek’, of
  • Met een door de werkgever ondertekende Bestuursverklaring Inzetbaarheid Zorgprestatiemodel (BIZ) op basis van ‘Ervaring’ of ‘Opleiding’

Een BIZ mag ook worden afgegeven op basis van minimaal 15 jaar werkervaring in de ggz of fz.

De werkgever bewaart de vereiste documenten (zoals de LOGO-verklaring, de verklaring vooropleidingseisen, de verklaring/basisaantekening psychodiagnostiek NIP (BAPD NIP) en/of de BIZ) in zijn administratie en stelt die op verzoek van een zorgverzekeraar of een toezichthouder beschikbaar. Al deze mogelijkheden zijn uitgewerkt in de geüpdatete lijst met overige beroepen.

Meer tijd om te voldoen aan de voorwaarden

Omdat het een paar maanden niet mogelijk is geweest om een LOGO-verklaring aan te vragen, is de deadline voor het voldoen aan de voorwaarden verschoven van 1 juli 2023 naar 1 januari 2024. WO-psychologen en WO-orthopedagogen hebben nu langer de tijd om te zorgen dat ze aan de voorwaarden voldoen.

Meer lezen

Wil je meer lezen, kijk dan op de website van het ZPM. Daar staan ook de verschillende formats die het programma hiervoor heeft ontwikkeld. Voor vragen of opmerkingen verwijzen wij naar de website van het ZPM of meld ze aan Yvonne Moolenaar, beleidsadviseur NIP.