NIP

Home Marketing & Communicatie Adviseur

Marketing- & communicatieadviseur

28-40 uur per week

Ben jij een verbindende en ervaren communicatie professional, die pro actief wil bijdragen aan de positionering van het NIP? Heb je ervaring met het werken in complexe omgevingen en affiniteit met het werk van psychologen en wetenschap? En wil jij bijdragen aan het op de kaart zetten van psychologen en de psychologie? Dan is deze functie perfect voor jou!

Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) zet zich dagelijks in voor de psycholoog als professional én voor de psychologie als vak. Om onze leden nog meer te verbinden en versterken zijn wij op zoek naar een enthousiaste marketing- & communicatieadviseur.

Wat ga je doen?

Je maakt onderdeel uit van een compact team van communicatieprofessionals. Jij bent samen met je collega’s hét aanspreekpunt voor alle in- en externe communicatie van het NIP, onder leiding van de manager Marketing & Communicatie.

Het communicatieteam draagt actief bij aan de ambities van het NIP. Dit betekent dat jij samen met je collega’s alles in het werk stelt om met vernieuwende communicatiestrategieën en -middelen steeds meer impact te bereiken.

 • Je werkt samen met het team aan het realiseren van de meerjaren communicatiestrategie, waarin drie pijlers centraal staan: de psychologie en psychologen stevig op de kaart zetten, een stevige positionering neerzetten en het realiseren van ledenbinding en -werving.
 • Je volgt de ontwikkelingen in het vakgebied, in de politiek (public affairs) en het nieuws op de voet, signaleert kansen en bedreigingen en springt daar actief op in.
 • Je gaat hierbij zowel tactisch als praktisch te werk en adviseert collega’s op het bureau en actieve leden van het NIP gevraagd en ongevraagd. Je bent goed in het creëren van draagvlak, vertaalt je advies naar concrete plannen en zorgt voor excellente uitvoering.
 • Je bent eigenaar van een aantal portefeuilles binnen het communicatie team, en ontfermt je hierover, van begin (bedenken van de beste aanpak of strategie) tot het eind (analyse van de resultaten en identificeren van learnings voor het volgende project of campagne) en alles daar tussenin.
 • Je zorgt ervoor dat alles wat je doet, de strategie en het beleid van het NIP versterkt.
 • Je zoekt continu naar (nieuwe) wegen om communicatie steeds meer in het hart van het beleid, als strategische pijler, in te zetten.

Wie ben jij?

Voor deze functie is het belangrijk dat je een brede achtergrond hebt in communicatie, van interne communicatie, corporate communicatie, online communicatie en social media campagnes, tot PR en PA en het ontwikkelen van aantrekkelijke communicatie middelen. Daarnaast voel jij je goed thuis in een klein en compact team, waar je afwisselend strategisch, tactisch en operationeel bezig bent. Je haalt energie uit het actief vernieuwen en opbouwen van de communicatie functie van het NIP.

Verder ben jij:

 • gericht op samenwerking en weet als echte teamspeler mensen te inspireren en mee te nemen in jouw visie. Je creëert ruimte en draagvlak voor jouw adviezen;
 • pragmatisch en resultaatgericht en je kan goed omgaan met druk en deadlines;
 • goed in het begeleiden van persvragen en vind je dat ook leuk.

En beschik je over:

 • een afgeronde WO of HBO-opleiding, bij voorkeur in communicatie;
 • minimaal vijf jaar relevante werkervaring als marketing & communicatieadviseur in een complexe bestuurlijke organisatie;
 • een goede politieke antenne (we hebben een uitgebreid en soms ook complex werkveld);
 • kennis en ervaring met website-migratie, Google Analytics, etc;
 • kennis van het psychologische werkveld is een pre, maar niet noodzakelijk.

Over het NIP

Het NIP is met zo’n 17.500 leden al meer dan 80 jaar de grootste beroepsvereniging van psychologen in Nederland. Wij zetten ons in voor de psycholoog als professional én voor de psychologie als vak. Dit doen we door de professionele standaard van de psychologen hoog te houden en de psychologie stevig op de kaart te zetten. Dit doen we in de volle breedte van de psychologie, zoals onder andere de ggz, forensische zorg, verslavingszorg, ontwikkelingspsychologie, sociaal-economische en arbeids- en organisatiepsychologie. Daarnaast verbinden wij onze psychologen en hun verschillende vakgebieden, zodat zij hun vakkennis kunnen vergroten en hun netwerk kunnen uitbreiden.

Wat bieden we jou?
Het NIP biedt een contract voor 1 jaar met de intentie om het contract om te zetten naar onbepaalde tijd. We bieden jou een veelzijdige en dynamische functie met veel ruimte voor eigen inbreng voor 32 uur per week. De functie kent een salarisbandbreedte van €4000,- tot €5500,- op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur. Inschaling vindt plaats op basis van geschiktheid en ervaring. Daarnaast krijg je 28,5 vakantiedagen o.b.v. 40 uur, een gunstige pensioenregeling, een NS-business card voor je woon-werktraject en dienstreizen, en een laptop in bruikleen.

Je krijgt een fijne werkplek op Het Nieuwe Kantoor (HNK) aan de Arthur van Schendelstraat in hartje Utrecht. Thuiswerken behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Informatie en sollicitatie
Heb je interesse of wil je meer weten over deze leuke functie? Neem gerust contact op: je bent van harte welkom om bij een kop koffie de mogelijkheden en kansen die deze functie biedt verder te bespreken.

Ben je al overtuigd? Stuur dan je cv en motivatie uiterlijk 24 november 2022 naar werving@psynip.nl

Vragen? Bel even met Saskia de Roos (HR) via 06-515 294 81.