NIP

Home Webinar – Invloed uitoefenen op de arbeidsvoorwaarden

Webinar – Invloed uitoefenen op de arbeidsvoorwaarden

Breda

Wil je als jongere invloed uitoefenen op jouw arbeidsvoorwaarden? De sectie Startende Psychologen van het NIP werkt samen met de VCP Young Professionals. Zij organiseren op 18 oktober een webinar over hoe je als jongere invloed kan uitoefenen op je arbeidsvoorwaarden! Het webinar is van 17.00 tot 18.00 uur.

Tijdens het webinar komen twee inspirerende sprekers aan het woord:

Ikram Mataich, Senior Project Buyer Crew Facilities bij KLM en voorzitter VKP Young, wist als jongere een plek te krijgen aan de cao-tafel namens VKP Young, de jongerenorganisatie van de Vereniging van KLM Professionals (VKP). Met als resultaat: de wens van jongeren wordt gehoord en nu onderdeel zijn van de cao. Ikram zal vertellen hoe dit is gelukt, welke arbeidsvoorwaarden voor jongeren van belang zijn en hoe zij tot de inzet zijn gekomen voor de cao-tafel.

Bob van der Wal, cao-onderhandelaar namens VKP en lid dagelijks bestuur van de Vakcentrale voor Professionals (VCP), gaat in op zijn ervaringen met jongeren bij het cao-proces. Enkele vragen die aan bod komen: Waarom is VKP een samenwerking aangegaan met jongeren, met een plek voor hen aan de cao-tafel? Hoe ervaart Bob de betrokkenheid van VKP Young? En hoe kijkt de werkgever, in dit geval KLM, aan tegen jongerenparticipatie?

Deelname aan het webinar is gratis. Er is volop gelegenheid om zelf vragen te stellen.

Bekijk het volledige programma

Over VKP Young

VKP Young begon als een initiatief tijdens de Covid-19 pandemie. Veel jongeren binnen KLM waren ontevreden over de arbeidsvoorwaarden en voelden zich onvoldoende vertegenwoordigd. Zij begonnen onder de naam Unified KLM en bundelden niet veel later hun krachten met VKP, aangesloten bij de VCP, om hun doelen en standpunten te realiseren: een duurzame toekomst, inclusie & diversiteit en flexibiliteit in het werk bij KLM.

Aanmelden
Stuur voor 16 oktober een mail naar h.vanantwerpen@vcp.nl.

Uiterlijk een dag voor het webinar sturen we je een link om deel te nemen.