NIP

Home NIP-Webinar – Hoe herken je Gilles de la Tourette in de behandelkamer?

NIP-Webinar – Hoe herken je Gilles de la Tourette in de behandelkamer?

Over Gilles de la Tourette zijn vooral heel veel vooroordelen bekend. Daardoor denk je misschien dat je nog nooit iemand met Tourette in je behandelkamer hebt gehad. Maar wist je dat één op de honderd mensen in Nederland Tourette heeft? De kans is dus heel groot dat ze ook in jouw kamer hebben gezeten. Van deze mensen heeft zo’n 86% ook last van comorbide problemen. Daarbij kan je denken aan ADHD, OCS, angsten, depressies, ASS en meer.

Hoe voelt het om Tourette te hebben? En hoe kan je het onderscheid maken tussen Tourette en comorbide aandoeningen? Laura Beljaars is ervaringsdeskundige en neemt je in dit webinar mee in hoe het voelt om Tourette te hebben. Maar ze legt je ook uit wat Tourette is, hoe je het kunt herkennen en welke hulp er mogelijk is.

Over de spreker

Laura Beljaars van Expertisecentrum Valora is ervaringsdeskundige en heeft jarenlange ervaring met het geven van workshops en webinars in samenwerking met behandelend psychologen. Laura is actief voor de Stichting Gilles de la Tourette. Ze zit nu in de adviesraad, maar is ook vrijwilliger en oud-bestuurslid geweest. Op haar 11e werd ze gediagnosticeerd met Tourette. Later kwamen daar nog o.a. ADHD, depressie en angst bij. Ze zegt zelf veel geluk te hebben gehad bij het vinden van de juiste hulpverleners en behandelingen. Geluk zou hierbij niet nodig moeten zijn, daarom probeert ze nu anderen vooruit te helpen met de expertise en ervaring die ze door de jaren heen heeft opgebouwd.

Datum

Dit webinar vindt plaats op donderdag 22 september van 19.30 – 20.30 uur

Terugkijken

Het webinar is na afloop door NIP-leden terug te kijken via psynip.nl/webinars

Accreditatie

Voor dit webinar is accreditatie aangevraagd voor herregistratie KP/KNP (FGzPt) en de NIP-registraties Eerstelijnspsycholoog NIP en A&G psycholoog NIP.

Aanmelden

Dit webinar is gratis en exclusief toegankelijk voor NIP-leden. Een paar uur voorafgaand aan het webinar, krijg je de link toegezonden via het e-mailadres dat je hebt opgegeven.

Schrijf je nu in via Zoom. 

Organisatie: Sectie GGZ, in partnerschap met Stichting Gilles de la Tourette
Locatie: Online