NIP

Home WAG Dag 2022 – Trauma

WAG Dag 2022 – Trauma

De oudste werkgroep van het NIP is de WAG: Werkgroep Aangaande Gehoor en communicatieve beperkingen. Op vrijdag 25 november organiseert de werkgroep haar jaarlijkse WAG-dag. Het thema van de WAG-dag 2022 is: Trauma.

Direct aanmelden

Programma

Yael Meijer
‘Trauma binnen de ouder-kindrelatie.’ Het herkennen, erkennen en onderscheiden van trauma bij ouders(s) en hun jonge kind.
Drs. Yael Meijer is Klinisch Psycholoog en Psychotherapeut, Gedragstherapeut VGCt en IMH specialist. Ze is werkzaam bij Fornhese GGZ centraal en bij Levvel. Daarnaast is ze de auteur van Kiekeboem, hulp aan het jonge kind dat opgroeit in stress en geweld.

Nienke Smit
‘Trauma bij vluchtelingengezinnen.’ Hoe werk je samen met ouders die zelf kampen met ernstige traumaklachten vanuit hun vluchtelingenachtergrond?
Drs. Nienke Smit is werkzaam bij de (gezins)kliniek van Arq Centrum’45 in de functie van klinisch psycholoog en systeemtherapeut i.o..

Merel Prins
‘Trauma bij doof/slechthorende kinderen met een verstandelijke beperking.’
Hoe pak je behandeling aan? Algemene informatie en casuïstiek bespreking.
Drs. Merel Prins, GZ-psycholoog en EMDR Practitioner i.o.. 18 jaar werkzaam geweest bij Kentalis als behandelaar en behandelcoördinator en werkzaam in eigen praktijk

Jeannette Wieten
‘Trauma bij kinderen en jeugdigen met TOS (en SH).’
Herkennen, diagnosticeren en behandelen, geïllustreerd met casuïstiek en in gesprek met de zaal.
Drs. Jeannette Wieten is werkzaam bij Kentalis Ambulante Zorg Utrecht in de functie van GZ-psycholoog, Kinder- en Jeugdpsycholoog Specialist en EMDR-therapeut European Practitioner.

 

Locatie: Anafora, Uilenboslaan 1, 3451 GB Utrecht
Tijden: 9.00 – 17.00 uur

 

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd voor NIP Kind- & Jeugdpsychologen/NVO Orthopedagoog-Generalist.

 

Entree

NIP(/Voormalig NVGzP) €65
Niet-leden €150
Studenten €25
Genodigden €0

 

Aanmelden

Meld je hier aan voor de WAG dag 2022.

 

Werkgroep: WAG, sectie Jeugd
(Werkgroep Aangaande Gehoor en communicatieve beperkingen – WAG – NIP (psynip.nl))

De werkgroep WAG organiseert regelmatig bijeenkomsten. Wil je per mail uitnodigingen ontvangen voor nieuwe bijeenkomsten? Stuur dan een mail aan bijeenkomstennip@psynip.nl met als onderwerp: Aanmelding updates bijeenkomsten WAG.