NIP

Home Schoolpsychologencongres – De basis op orde

Schoolpsychologencongres – De basis op orde

Staat 24 maart 2023 al in je agenda? Op deze dag organiseert RINO Amsterdam het jaarlijkse Schoolpsychologencongres. Deze editie van het Schoolpsychologencongres vindt weer plaats in Hotel CASA in Amsterdam. We nodigen je van harte uit om deel te nemen!

(Update: het Schoolpsychologencongres 2023 is helaas uitverkocht.)

De basis op orde: terug naar de kern
Dát is dit jaar het thema van het Schoolpsychologencongres. Binnen het onderwijs klinkt een luide roep, onder meer door minister Wiersma, om ‘de basis op orde te krijgen’. Scholen worden opgeroepen om het tij te keren, nu de dalende trend in de basisvaardigheden van leerlingen zich steeds duidelijker laat zien. Een stevige kern voor leren en ontwikkeling binnen scholen is hierbij voorwaardelijk. Wat verstaan we daar eigenlijk onder? En welke rol kan de Schoolpsycholoog hierbij spelen?

Een krachtige visie
Een sterke basis begint bij een krachtige visie op het leren én ontwikkelen van kinderen. Het omvat de voorwaarden om deze leer- en ontwikkelprocessen te faciliteren, bijvoorbeeld met:

  • krachtig onderwijs;
  • een sterke ondersteuningsstructuur;
  • veiligheid;
  • waarden en normen.

Een sterke basis maakt hét verschil voor iedereen die zich in de school ontwikkelt: de leerlingen én teamleden.

Samenwerking
Een goede samenwerking tussen leerlingen, ouders, leerkrachten, directie, bestuur, SWV en zorgprofessionals is voor het creëren van dit fundament in scholen essentieel. De schoolpsycholoog is bij uitstek geschikt om hierbij een spilfunctie te vervullen.

Tijdens het Schoolpsychologencongres 2023 inspireren we je om de basis binnen je school of samenwerkingsverband te versterken!

Aanmelden
Aanmelden kan hier.