NIP

Home NIP webinar – Trauma, een relationele opgave

NIP webinar – Trauma, een relationele opgave

Online

Psychotrauma is als een steen in een vijver: het heeft grote gevolgen voor relaties binnen het gezin en tussen generaties. Niet alleen individuen maar ook ouder-kindrelaties komen onder enorme druk te staan. Over effectieve behandelingen van individuele gevolgen is inmiddels veel bekend, maar over behandeling van de gevolgen voor gezinsrelaties minder. Tijdens dit webinar geven Marloes de Kok en Jan Baars je handvatten hoe je tijdens een psychotrauma behandeling de familierelaties meeneemt in het proces.

 

Over de sprekers

Marloes de Kok nu zo’n 10 jaar met gezinnen waar één of meerdere gezinsleden getraumatiseerd zijn geraakt. Eerst vanuit haar beroep als gz-psycholoog kind en jeugd en gaandeweg meer systeem georiënteerd, met daarin haar zoektocht om samen met gezinnen om steun, veiligheid en plezier te ervaren, ondanks tegenslagen en ingrijpende ervaringen. Daarnaast geeft Marloes les bij RINO over diagnostiek en behandeling bij getraumatiseerde vluchtelingkinderen en gezinnen en werkt ze bij ARQ Centrum’45 en Pep Junior. Marloes is (co) auteur van het handboek Familierelaties bij psychotrauma

Jan Baars is Klinisch Psycholoog/Psychotherapeut en supervisor/opleider bij  NVRG en NVP. Hij is een kei in het versimpelen van dingen die moeilijk zijn. Jan Baars heeft ruime ervaring in de ggz en de forensische psychiatrie. Hij was vele jaren hoofd van de behandelprogramma’s persoonlijkheidsstoornissen en stemmings- en angststoornissen van de Rembrandthof (GGZ Centraal, Hilversum). Op dit moment werkt hij als systeemtherapeut bij KOOS, specialistische jeugdhulp in Utrecht en bij Autimaat in Doetinchem. Systeemtherapie is de basis van waaruit hij werkt.

Jan is (co)auteur van het handboek Familierelaties bij psychotrauma en verschillende andere boeken over het thema relaties zoals Een psychische stoornis heb je niet alleen, en De Ziel van het vak. Ook is Jan opleider en supervisor in de systeemtherapie voor de RINO Groep. Daarvoor ontwikkelde hij recent een programma rondom trauma en systeemtherapie.

 

Programma

Dit webinar vindt plaats op donderdagavond 29 juni van 19.30 uur tot 21.00 uur.

19.30 – 20.30   Inhoudelijk gedeelte

20.30 – 21.00   Mogelijkheid tot stellen van vragen

 

Terugkijken

Het webinar is na afloop door NIP-leden terug te kijken via www.psynip.nl/webinars

 

Accreditatie

Voor dit webinar is accreditatie aangevraagd voor herregistratie KP/KNP (FGzPt) en de NIP-registraties Eerstelijnspsycholoog NIP, A&G psycholoog NIP en Kinder- en Jeugdpsychologen.