NIP

Home NIP webinar – Je bent jong en je chillt wat: co-creatie in de (forensische) jeugdzorg

NIP webinar – Je bent jong en je chillt wat: co-creatie in de (forensische) jeugdzorg

Online

Dit webinar over stress en veerkracht bij jongeren en professionals is een verslag van een zoektocht naar een verhaal van variatie en nuance. Maar ook naar lessen die we kunnen leren om als professionals mét jongeren samen aan een veerkrachtiger samenleving te bouwen.

Direct aanmelden

In het eerste deel van de lezing staat Prof. Arne Popma (Psychiater en hoogleraar) stil bij het beeld dat tot nu toe naar voren komt uit onderzoek naar de impact van Corona (maatregelen) op mentaal welzijn van kinderen en jongeren. Wat was de impact tot nu toe en wat kunnen we nog verwachten? Wat zijn factoren die kinderen meer of minder kwetsbaar maken voor de pandemie? En stonden we als jeugdveld eigenlijk klaar om tijdens de pandemie het welzijn van onze kinderen goed te monitoren?

Ten tweede beschouwen we welke lessen we zouden kunnen leren. Kunnen we van mentale gezondheid van jonge mensen écht een publieke gezondheidszorg opdracht maken, zoals de WHO al vóór de pandemie bepleitte? En wat bedoelen de daar dan mee?

Tot slot bespreken we ónze rol als professionals in deze uitdaging. Is het voldoende als wij gewoon voor goede zorg zorgen als jonge mensen bij ons in de spreekkamer zitten? Of moeten wij ons meer tegen het brede maatschappelijke vraagstuk aan bemoeien? Aan de hand van enkele principes van de Beweging van 0, worden er in ieder geval een aantal suggesties gedaan. Aan de kijkers de vraag welke rol u wilt spelen hierin! www.bewegingvannul.nl

Spreker
Prof. Arne Popma
(Psychiater en hoogleraar)

Amsterdam UMC, Kinder- en Jeugdpsychiater, Afdelingshoofd, Hoofd Levvel, TOP-GGZ kennisnetwerk Gedrag & Forensisch, Voorzitter afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie NVvPUniversiteit Leiden en AMc

Programma

Dit webinar vindt plaats op dinsdag 20 juni van 18.30 tot 19.30 uur.

 

Aanmelden

Dit webinar is gratis en exclusief toegankelijk voor NIP-leden. Aanmelden kan via onderstaande link. Een paar uur voorafgaand aan het webinar, krijg je de link voor het webinar toegezonden via het e-mailadres dat je hebt opgegeven. Let er goed op dat het emailadres correct gespeld is.

 

Terugkijken

Het webinar is na afloop door NIP-leden terug te kijken via www.psynip.nl/webinars

 

Niets ontvangen of problemen bij aanmelden? Stuur dan een mail naar
bijeenkomstennip@psynip.nl

 

Aanmelden

 

Organisatie: Sectie Forensische Psychologie NIP