NIP

Home NIP-webinar – Innovatie in de GGZ met Floortje Scheepers

NIP-Webinar – Innovatie in de GGZ met Floortje Scheepers

Welke stappen kan jij als (jonge) psycholoog zetten om de GGZ te verbeteren? Prof. dr. Floortje Scheepers is hoogleraar Innovatie in de GGZ en vertelt tijdens dit webinar aan de hand van voorbeelden hoe (jonge) professionals verbetering kunnen brengen.

Direct aanmelden

Floortje Scheepers ziet psychische ontregeling vaak als een functionele reactie op een situatie in plaats van een aandoening of een stoornis. Volgens haar doet het denken in diagnoses of protocollen veel patiënten te kort omdat het de normale diversiteit in de maatschappij simplificeert. Ze nodigt professionals uit een niet-wetend perspectief aan te nemen en pleit voor het aanvaarden en erkennen van menselijke complexiteit in GGZ behandelingen. In dit veranderproces ziet ze falen en opnieuw proberen als een belangrijke bron van groei.

Wij hebben Floortje Scheepers voor dit webinar gevraagd wat ze in de context van verbetering in de GGZ mee zou willen geven aan de nieuwe generatie psychologen. Zij gaat aan de hand van voorbeelden van haar eigen projecten laten zien hoe zij denkt dat (jonge) professionals in hun werk stappen kunnen zetten om verbetering te brengen.

Over de spreker

Prof. dr. Floortje Scheepers is hoogleraar Innovatie in de GGZ aan de Universiteit Utrecht, hoofd afdeling psychiatrie aan het UMC Utrecht en heeft het boek ‘Mensen zijn Ingewikkeld’ geschreven.

Datum

Dit webinar vindt plaats op woensdag 12 oktober van 19.00 – 20.30 uur

Terugkijken

Het webinar is na afloop door NIP-leden terug te kijken via www.psynip.nl/webinars 

Aanmelden

Dit webinar is gratis en exclusief toegankelijk voor NIP-leden. Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier. Een paar uur voorafgaand aan het webinar, krijg je de link toegezonden via het e-mailadres dat je hebt opgegeven.

Schrijf je nu in via Zoom.