NIP

Home NIP najaars-dialoogssessie: een specialisme verkenning

NIP najaars-dialoogssessie: een specialisme verkenning

Het NIP staat voor kwaliteit van onze beroepsuitoefening. Het delen van visie, kennis en ervaring binnen de vereniging is heel belangrijk. De verdergaande dialoog over kennisverdieping, bijvoorbeeld door ontwikkeling van een nieuw specialisme, is zo’n voorbeeld.

 

Direct aanmelden

Met enthousiasme ondersteunen en faciliteren we dan ook deze dialoog op woensdag 1 november. Het belooft een interessante avond te worden vol discussie met én tussen professionals, (hoofd)opleiders, ervaringsdeskundigen, maar ook tussen de werkvelden. Graag nodigen we je uit om hierbij aanwezig te zijn.

Programma

18.00 uur Aanvang voorzien van een broodje
18.30 uur Welkom met de huidige specialismen
Een warm welkom door Rudolf Ponds.
De Klinisch neuropsycholoog, wat waren toch destijds de overwegingen en hoe is dat nu? Zijn dit dezelfde overwegingen als bij de ontwikkeling van het profiel KP/PT
19.30 uur Kennisverdieping in de toekomst
Na een algemene aftrap komen de verkenners* aan het woord. Diverse perspectieven zijn daarbij uitgenodigd hierop te reflecteren. Denk bijvoorbeeld aan de (hoofd)opleiders.
20.00 uur Pauze
20.15 uur Interactief gedeelte met open dialoog
Sprekers en publiek worden uitgedaagd actief deel te nemen aan de dialoog.
21.00 uur Afsluiting

 

Locatie

Congresgebouw De Vereeniging   (scroll op de pagina naar beneden voor routebeschrijving)
Mariaplaats 14 – 3511 LJ Utrecht

 

*Vanuit de vereniging zijn drie secties (ouderen psychologie, forensische psychologie en psychologie in academische en algemene ziekenhuizen) aan het verkennen op welke manier en in welke vorm kennisverdieping kan plaatsvinden, mede in het licht van de komende nieuwe beroepenstructuur psychologische zorg. Te denken valt aan het ontwikkelen van een nieuw specialisme, of juist een differentiatie of profielgerichte opleidingen. Zo heeft de sectie ouderenpsychologie een referaat geschreven in tijdschrift De Psycholoog, heeft de sectie psychologie in academische en algemene ziekenhuizen (PAZ) recent een drukbezochte achterbanraadpleging gehad en organiseerde de werkgroep Klinisch Forensisch Specialisme (sectie forensische psychologie) een internationaal webinar over dit onderwerp.

We zien je graag op deze inspirerende najaars-dialoogsessie! Mocht je tussentijds vragen hebben of informatie willen, kun je contact opnemen met Anne Kole, anne.kole@psynip.nl

Aanmelden

Klik hier
Let op:
Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, wees er dus snel bij