NIP

Home Testing the tests; de weerbarstigheid van de praktijk

Najaarsconferentie “Testing the tests; de weerbarstigheid van de praktijk – Neuropsychologie

Najaarsconferentie van de Nederlandse Vereniging voor Neuropsychologie (NVN) en NIP sectie Neuropsychologie

(English)

Herken je dat? Je wil je favoriete neuropsychologische test gebruiken, waarvan je zeker weet dat deze het beste de problematiek van de patiënten doelgroep in kaart brengt, maar je gaat twijfelen wanneer je de handleiding openslaat, de betrouwbaarheid en validiteit bestudeert, de COTAN-beoordelingen leest en de magere normgegevens ziet?

Of, dat je een behandeling wilt evalueren met een voor- en nameting en je jezelf afvraagt wat de beste meetinstrumenten zijn, enerzijds klinisch relevant en anderzijds met voldoende methodologische rigiditeit? Of, dat je een nieuwe test of behandeling ontwikkelt, maar bij de implementatie daarvan allerlei obstakels tegenkomt?

Als dit vraagstukken zijn die je interesseren, kom dan naar de najaarsconferentie “Testing the tests; de weerbarstigheid van de praktijk”. (Engels is de voertaal)

Deze conferentie gaat over de (noodzakelijke) starheid vanuit methodologische overwegingen bij het toepassen van bestaande tests of behandelprotocollen en bij het ontwikkelen en implementeren van nieuwe tests en behandelingen, versus de moeilijkheden en grenzen, maar ook mogelijkheden, die men tegenkomt in de klinische praktijk.

We hebben een mooi programma opgesteld met zeer interessante lezingen en een paneldiscussie waarin je met ervaren klinisch neuropsychologen en onderzoekers kunt discussiëren over deze belangrijke thema’s.

De conferentie vindt plaats op vrijdag 14 oktober in het Crown Plaza Hotel te Maastricht, opvolgend op het SIG-NR congres op 12 en 13 oktober. Je dient je voor beide congressen apart in te schrijven. Meld je hier aan voor 12 en 13 oktober.

Programma 14 oktober 2022

Het programma omvat lezingen van prof. dr. Jennie Ponsford, prof. dr. Marieke Timmerman, dr. Anne-Fleur Domensino en dr. Joost Agelink van Rentergem Zandvliet. Aan de paneldiscussie nemen prof. dr. Rudolf Ponds, dr. Marc Hendriks en dr. Sietske Sikkes deel. Daarnaast zal de Early Career Award 2022 worden uitgereikt door de NVN. Uiteraard eindigen we deze mooie dag met een gezellige borrel!

Je kan het programma zowel fysiek als digitaal bijwonen. Bepaal van tevoren wat je voorkeur heeft, dat kan daarna niet meer gewijzigd worden.

10.00 – 10.15 Welcome
10.15 – 11.00 Prof. Dr. Marieke Timmerman, University of Groningen
Strict offers space. On meaningful requirements for reliability, norms and validity.
11.00 – 11.15 Dr. Marjolein Luman, Vrije Universiteit Amsterdam
Valid and reliable neuropsychological testing: a clinical perspective
11.45 – 12.15 Coffee break
12.15 – 13.00 Panel discussion Prof dr. Rudolf Ponds Amsterdam UMC, Dr. Marc Hendriks, Radboud University, Dr. Sietske Sikkes, Amsterdam UMC. The discussion will be in Dutch.
13.00 – 14.15 Lunch and poster session
14.15 – 14.45 Dr. Joost Agelink van Rentergem, Netherlands Cancer Institute
Constructing process models to better understand cognitive problems using online neuropsychological tests
14.45 – 15.15 Dr. Anne Fleur Domensino, Maastricht University
Different ways to measure cognition
15.15 – 15.45 Tea break and poster session
15.45 – 16.30 Early Career Award ceremony and pitches
16.30 – 17.15 Prof. dr. Jennie Ponsford, Monash University, Australia
Challenges in implementing evidence based practice
17.15 – 18.30 Drinks

 

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd bij de FGzPt voor KP en KNP.

Sponsoren: