NIP

Home Netwerkbijeenkomst Ontwikkelingspsychologie en ALV sectie Jeugd

Netwerkbijeenkomst Ontwikkelingspsychologie en ALV sectie Jeugd

Utrecht

Het bestuur van sectie Jeugd nodigt je van harte uit voor haar netwerkbijeenkomst (en ALV) op 10 maart met als centraal thema ‘Ontwikkelingspsychologie’. Met inspirerende sprekers over o.a. een terugblik op de levensloop van de ontwikkelingspsychologie tot nu.

Voorafgaand aan de lezing maak je kennis (of praat je bij) met het sectiebestuur tijdens de ALV. Wil jij weten wat de sectie Jeugd precies voor je doet? Of wil je input geven aan de sectie over wat zij zeker zouden moeten oppakken? Wil jij je actief gaan inzetten voor de sectie? Dan is dit je kans.  We sluiten de ochtend af met een netwerklunch. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

Direct aanmelden

Programma

09.00 -09.30 uur:         Inloop en Welkom

09.30 -10.15 uur:        Algemene Ledenvergadering met bestuur Jeugd

Onderwerpen die o.a. besproken zullen worden zijn:

  • Jaarplan sectie Jeugd
  • Update vanuit de diverse werkgroepen
  • Bestuurswijzigingen en -toetredingen
  • Relevante ontwikkelingen vanuit de brede NIP-vereniging
  • Ontwikkelingen omtrent de beroepenstructuur en psychologen in het jeugddomein

10.15 – 10.30 uur        Pauze

10.30 -12.00 uur:        Inhoudelijke lezingen door Lysanne te Brinke en Willem Koops

Lysanne te Brinke is universitair docent aan de Erasmus universiteit. Zij gaat tijdens haar lezing in op de toekomst van de ontwikkelingspsychologie.

Hierbij zal ze ingaan op haar onderzoek waarin ze nauw met jongeren samenwerkt. Hoe gaan jongeren om met maatschappelijke uitdagingen zoals prestatiedruk, het klimaat en maatschappelijke ongelijkheid?

Hoe geef je jongeren een stem in onderzoek en beleid? Lysanne is de eerste “Healthy Start Convergence Fellow”. Convergence Fellows zijn ambitieuze recent gepromoveerde wetenschappers die een brug slaan tussen de wetenschap en de samenleving.

Emeritus hoogleraar Willem Koops geeft een lezing waarin hij terugblikt over de levensloop van de ontwikkelingspsychologie tot nu.

12.00 – 13.00 uur:       Netwerklunch

Locatie

Zalen van 7 – Boothstraat 7 – Utrecht

Aanmelden

De netwerkbijeenkomst en de ALV zijn gratis toegankelijk voor NIP-leden. Niet-leden betalen € 50,-, zij hebben geen stemrecht tijdens de ALV. Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier.

Aanmelden