NIP

Webinar Chemisch Geluk

Webinar Chemisch Geluk

Donderdag 16 maart 19.30 – 21.30 uur

Wat doen stemmingsbeïnvloedende middelen zoals XTC, cannabis, cocaïne en LSD in ons brein? Op welk deel van de neurotransmissie grijpt het in? En hoe zijn deze middelen ontwikkeld? Rien Hoge praat je bij tijdens dit webinar.

Programma

Dit webinar is onderdeel van de jaarlijkse ALV van de sectie Neuropsychologie. Wil jij weten wat de sectie Neuropsychologie precies voor je doet? Of wil je input geven aan de sectie over wat zij zeker zouden moeten oppakken? Dit is je kans! Maak kennis met de bestuursleden en laat horen wat je belangrijk vindt tijdens de ALV.

19.30 uur      Welkom door de sectie Neuropsychologie
ALV sectie Neuropsychologie
Jaarrapportage secties 2022
Werkplan sectie Neuropsychologie 2023 
20.00 uur    Chemisch Geluk door Rien Hoge – Hoofd Apotheek Wilhelmina
Ziekenhuis Assen
21.00 uur      Gelegenheid tot discussie/vragen
21.30 uur      Afsluiting

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd voor herregistratie KP en KNP bij de FGZPT

Kosten
Dit webinar is gratis en exclusief toegankelijk voor NIP-leden
Nog geen lid? Word lid en maak meteen gebruik van de ledenkorting!

Inschrijven
Schrijf je in via deze link.

Spreker

Rien Hoge

Hoofd apotheek Wilhemina Ziekenhuis Assen.

Farmacotherapie in de ouderenzorg, psychiatrie en mensen met een verstandelijke beperking; Psychofarmacologie; Infectieziekten; Beslissingsondersteunende software in de farmacie.

Ik ben ziekenhuisapotheker en heb dit vak gekozen vanwege mijn fascinatie voor geneesmiddelen en de ongelofelijke werking die deze hebben in het genezen van ziekten. De patiënt staat altijd centraal in de behandeling van ziekten met geneesmiddelen. De ontwikkelingen gaan snel en er komen steeds nieuwe geneesmiddelen op de markt. Binnen in het WZA ondersteunen we de artsen in het maken van de juiste keuze van een geneesmiddel voor een behandeling. Daarnaast zorgen we ervoor dat geneesmiddelen op een juiste en een veilige manier worden gebruikt. In een kleiner ziekenhuis zoals het WZA zijn de lijntjes kort en kunnen daarom het medicatieproces zo veilig en efficiënt mogelijk inrichten volgens de laatste inzichten van de geneeskunst.

Naast het ziekenhuis levert de apotheek ook zorg aan een groot aantal zorginstellingen waaronder GGZ, Verpleeghuizen en instellingen voor Gehandicapten zorg. De apotheek is gespecialiseerd in de behandeling met psychofarmaca.

Ik heb promotieonderzoek gedaan naar de ontwikkeling van nieuwe antibiotica bij de Universiteiten van Düsseldorf en Ulm in Duitsland. Daarnaast heb ik een nevenfunctie als Medisch Directeur bij Gaston Medical, een software bedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling van beslissingsondersteuning in de zorg.