NIP

Home NIP stuurt brief naar minister Helder en minister Kuipers over ramingen gz-psycholoog

NIP stuurt brief naar minister Helder en minister Kuipers over ramingen gz-psycholoog

Op 11 januari 2023 heeft het Algemeen Bestuur van het Capaciteitsorgaan het Capaciteitsplan 2024-2027 aangeboden aan de ministers van OCW en VWS. In het Capaciteitsplan staat o.a. het advies om in de komende jaren jaarlijks 1.885 gz-psychologen op te leiden. Dit is meer dan een verdubbeling ten opzichte van de huidige 832 subsidieplekken.

In de afgelopen maanden heeft het NIP meermaals het belang van de ramingen benadrukt in gesprekken met VWS, o.a. tijdens het werkbezoek van VWS aan het NIP en de NVP.

Om de ministers nogmaals aan te sporen om het advies van het Capaciteitsorgaan over te nemen en de grote tekorten aan BIG-geregistreerde psychologen tegen te gaan, heeft het NIP op 2 februari 2023 een brief gestuurd aan minister Helder en minister Kuipers. In deze brief, , bespreken we het belang van de BIG-geregistreerde psychologen in de zorg en in het verlengde het belang van voldoende gesubsidieerde opleidingsplaatsen. Tot op heden hebben de noch de ministers, noch VWS op de ramingen gereageerd.

 

Word lid of log in

  • Krijg exclusief toegang tot een schat aan informatie: van vakinhoudelijke webinars en evenementen tot aan kosteloos advies bij beroepsethische dilemma’s
  • Onderscheid jezelf als professional met onze registraties en merknamen
  • Je belangen worden behartigd in Den Haag en je draagt bij aan het bewaken van de kwaliteit van de beroepsuitoefening en de positie van de psychologen
  • Ontvang iedere maand Tijdschrift de Psycholoog