NIP

PSYCHOLOOG NIP®

De titel ‘psycholoog’ is niet wettelijk beschermd: iedereen kan zich psycholoog noemen. Ongeacht opleiding of werkervaring. PSYCHOLOOG NIP® is een dienstmerk waarmee je laat zien dat je lid bent van onze vereniging, een universitair diploma in de psychologie hebt én ervaring hebt als psycholoog. Kortom: een kenmerk voor kwaliteit. Als je aan de voorwaarden voldoet kun je de merknaam en het bijbehorende beeldmerk gebruiken.

Voorwaarden

  • Nationale beeldbankJe bent lid van het NIP.
  • Je hebt 1.440 uur werkervaring opgedaan als psycholoog (na afstuderen).
  • Je hebt twee verklaringen die zijn ondertekend door:
    • een PSYCHOLOOG NIP® die minimaal drie jaar gerechtigd is de titel te voeren of:
    • een Registerpsycholoog NIP of:
    • een BIG-geregistreerde gz-psycholoog, psychotherapeut of orthopedagoog-generalist

Je mag het dienstmerk ook voeren als je als NIP-lid ook als gz-psycholoog in het BIG-register staat geregistreerd.

Het totaaloverzicht van de voorwaarden voor het aanvragen en gebruiken van het dienstmerk PSYCHOLOOG NIP® vind je in het Reglement PSYCHOLOOG NIP (pdf).

Aanvragen

Voldoe je aan bovengenoemde voorwaarden? Vraag dan het dienstmerk aan met het Aanvraagformulier PSYCHOLOOG NIP®. Na bevestiging mag je het beeldmerk voeren.
Ben je NIP-lid en sta je als gz-psycholoog in het BIG-register? Gebruik dan het aanvraagformulier PSYCHOLOOG NIP® o.b.v. BIG registratie.

 

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan de aanvraag.

Verschil tussen PSYCHOLOOG NIP® en Registerpsycholoog NIP

PSYCHOLOOG NIP® en Registerpsycholoog NIP zijn twee verschillende dienstmerken. Met het merk PSYCHOLOOG NIP® laat je zien dat je een masterdiploma hebt in de psychologie en dat je relevante werkervaring hebt. Registerpsycholoog NIP gaat een stap verder: daarvoor volg je ook een postmastertraject. Als Registerpsycholoog NIP sta je in het register van jouw werkveld.